Weersite met WordPress

Weersite met WordPressEen weersite met WordPress als beheersysteem heeft altijd op het verlanglijstje gestaan van Meteo Strijen. Sinds het begin in 2014 is er altijd gebruik gemaakt van een zelf gemaakte site met HTML, CSS en PHP. Met WordPress zijn er vele mogelijkheden om een mooie site te bouwen, en het werkt eenvoudig om je site te onderhouden.

PHP gebruiken in WordPress

Het eerste probleem waar ik tegenaan liep, was PHP gebruiken in een WordPress pagina, maar dit wordt niet toegestaan door het systeem. De Meteobridge upload iedere minuut de laatste weergegevens in een php-bestand, waarmee de variabelen met weerdata eenvoudig kunnen worden ingevoegd in een pagina, dit moet dus op een andere manier.

Je kan in WordPress m.b.v [shortcodes] op iedere gewenste pagina, bericht of widget je eigen data invoegen, deze data maak je met een functie in het functions.php bestand. Dat betekende dus dat ik iedere “weer-tag” apart moest aanmaken, er zijn inmiddels 168 [shortcodes] aangemaakt en verwerkt in de website.Een iframe in WordPress

Sommige pagina’s draaien met de scripts in een map op de server en worden dan met een “iframe” in de pagina gezet en getoond op de site. Maar ook hier steekt WordPress een stokje voor, het is simpel op te lossen met een plugin die het gebruik van een “iframe” kan regelen.

Webhosting

Bij een weersite met actuele weerdata is webhosting ook belangrijk, ten eerste bij het gebruik van een weersite met WordPress wordt aanbevolen om van de laatste PHP-versie gebruik te maken. En het regelmatig uploaden van de actuele weerdata moet ook zijn toegestaan, sommige hosting providers willen je nog weleens blokkeren, ook het gebruik maken van een “cronjob” wordt niet door iedereen toegestaan.

Ben je zelf van plan om een weersite te maken met WordPress, maar je komt er niet helemaal uit om alles werkend te krijgen? Laat dan een berichtje achter onderaan dit artikel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *