Veel neerslag in Strijen

veel neerslag-meteo-strijen-september-2017September 2017 gaat bij Meteo Strijen de boeken in met een natte periode in de eerste helft van de maand. In de eerste 15 dagen van de maand viel er veel neerslag in totaal bijna 130mm. In voorgaande jaren viel er beduidend minder in deze herfstmaand, september 2016 was het droogst met 18,0 mm over de hele maand.

Veel neerslag in September 2017

In de periode van 8-9 t/m 16-9 viel er in Strijen 122mm in 8 dagen, de grootste hoeveelheden vielen op de volgende dagen:

  • 28,2 mm op 8 sept.
  • 27,7 mm op 13 sept.
  • 29,2 mm op 14 sept.

Wil je zelf de neerslaghoeveelheden bekijken in een tabel? Bekijk het overzicht op de website van Meteo Strijen! Kies dan in het “weer-veld” de optie “regen” en klik op selecteer. Of bezoek de website van Wunderground en kijk in de historie van de weerdata.Wateroverlast voor de akkerbouwers

veel neerslag in strijenDe vele neerslag heeft toch ook bij sommige akkerbouwers wateroverlast veroorzaakt, als de sloten vol water staan duurt het langer voordat het water via de drainage wegloopt van de akkers. Geulen graven is dan nodig om het water van het land te krijgen, sommige gewassen gaan rotten als ze langer dan 24 uur in het water staan.

foto: beleef het en eet het.

Ook in de rest van Nederland viel veel neerslag in de eerste helft van september, in Noord-Holland waren uitschieters tot 200mm en in Noord-Limburg maar 30mm, bekijk het in het onderstaande kaartje.

neerslag september 2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *