Informatie over het weerstation.

Meteo Strijen is een particulier weerstation in de gemeente Strijen, het weerstation is ontstaan uit de interesse voor “het weer” en sinds 13 februari 2014 online op www.meteostrijen.nl. Het eerste weerstation was een TFA Primus en had regelmatig een defect aan de sensoren, deze is in 2016 vervangen door een professioneel weerstation.

Davis Vantage PRO 2

WeersensorenMeteo Strijen maakt nu gebruik van een Davis Vantage Pro 2, dit weerstation heeft een bekabelde windmeter en de weergegevens worden draadloos verzonden naar de weerconsole in huis.

Er wordt 24/7 gemeten en de min/max meetwaarden worden opgeslagen in het geheugen van de weerconsole.

De windmeter is geplaatst op 6,5m hoogte en met een kabel aangesloten op het ISS (witte kastje op de foto). De temperatuur en vochtigheid worden gemeten aan de onderkant en de neerslag komt terecht in de zwarte opvangtrechter aan de bovenkant, deze hangen op 3m hoogte. Alle verzamelde gegevens worden draadloos verzonden naar de weerconsole.

Dit weerconsole laat alle gemeten waarden zien op een digitaal scherm en met de bedieningsknoppen kunnen nog extra functies zoals: alarmen, min/max waarden en dergelijke worden getoond.

Actueel weer op de website

De actuele weergegevens worden 24/7 getoond op de website, hiervoor wordt gebruik gemaakt van een Meteobridge en Meteostick. De Meteostick haalt de actuele weergegevens draadloos uit de weerconsole en geeft ze dan door aan de Meteobridge.

Meteobridge

MeteobridgeDeze Meteobridge Wheather Upload Server kan worden geconfigureerd voor diverse merken weerstations, en een aantal services zorgen ervoor dat de weerdata op de juiste plaats op de website van Meteo Strijen terecht komt.

Deze Weather Upload Server is energiezuining en gebruikt niet meer dan 3 watt vermogen. De opties voor het verzenden van de weerdata zijn erg uitgebreid, met de FTP service worden de data bestanden geupload naar de webserver waar de website draait, met de instellingen bij de weernetwerken worden deze iedere 5 minuten van actuele weerdata voorzien.

Locatie op de kaart

Strijen op de kaartStrijen ligt 20 km onder Rotterdam in de Hoekse Waard, het weerstation staat in het noordelijk gedeelte van de gemeente Strijen en is geclassificeerd als stadsstation.

Lengtegraad : E 4.552173 – Breedtegraad : N 51.748074

Diverse weernetwerken

Dit weerstation stuurt haar gegevens ook naar de volgende nationale en internationale weernetwerken:

Social media

Ook op social media is Meteo Strijen te vinden, iedere 30 min. wordt er op Twitter automatisch door de Meteobridge de laatste weergegevens in een tweet geplaatst. En op Facebook wordt er nieuws vermeld tijdens bijzondere weersomstandigheden.

Meteo Strijen is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van deze site verkregen is. Niets van deze site mag zonder voorafgaande toestemming van de maker van deze site worden gekopieerd dan wel gebruikt worden op andere internet pagina’s.