De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen

Opgesteld op vrijdag 17 januari 2020 om 23.52 uur.

Half tot zwaar bewolkt en enkele buien.


Vannacht is het half tot zwaar bewolkt en vooral in het noorden komen enkele buien voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C plaatselijk landinwaarts tot 7°C aan zee. De west- tot zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft. Vannacht neemt de wind iets af.

Overdag is er af en toe zon, maar komen er ook enkele buien voor. In het zuidwesten is de buienkans het kleinst. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 8. De wind komt uit westelijke richtingen en is landinwaarts matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied af en toe krachtig.

In de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien over. De minimumtemperatuur ligt tussen 5 °C aan de kust en 1°C in het oosten en zuiden en landinwaarts komt lokaal vorst aan de grond voor. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe krachtig.

Zondag overdag zijn er perioden met zon en komen er nog enkele overwegend lichte buien voor. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De noordwestelijke wind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)