De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen

Opgesteld op woensdag 22 mei 2019 om 03.05 uur.

Veel bewolking, overdag steeds meer zon.


Het is bewolkt en het blijft droog. In Zeeland kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De noordwestenwind is overwegend matig.

De ochtend begint bewolkt en in Zeeland kan mist voorkomen. In de loop van de ochtend breekt de zon op steeds meer plaatsen door. In de middag schijnt de zon volop met slechts hier en daar een stapelwolk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C langs de kust tot lokaal 21°C in het oosten en zuidoosten. De westelijke wind is overwegend matig.

In de nacht naar donderdag is het droog en is er weinig bewolking. De minimumtemperatuur ligt tussen 4°C in het noorden en oosten en 9°C langs de kust. De wind is eerst zwak en veranderlijk maar wordt in de loop van de nacht zwak tot matig uit een zuidelijke richting.

Donderdag overdag blijft het droog is er aanvankelijk veel ruimte voor de zon, wel komt er in de loop van de dag van het zuidwesten uit wat sluierbewolking. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de noordwestkust tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de dag wordt de wind overal zuidwestelijk en is overwegend matig. (Bron: KNMI)