De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen

Opgesteld op zaterdag 20 juli 2019 om 00.37 uur.

Vannacht bewolkt, meest droog. Overdag onweersbuien


Vannacht is er vrij veel bewolking en in het noord(west)en valt aanvankelijk wat lichte regen. De minima komen uit rond een graad of 17. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuid en oost.

In de ochtend gaat het in het westen regenen, af en toe kan het stevig doorregenen en komt er onweer voor. Het oosten van het land houdt het tot aan de middag meest droog. 's Middags is er vooral in de oostelijke helft van het land kans op enkele stevige onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten rond 75 km/uur. Aan het begin van de avond trekken de buien oostwaarts weg. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot lokaal 28°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de ochtend en middag van zuid naar west tot zuidwest en is matig, aan de kust in de loop van de dag vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

In de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en kan er vooral in het noorden een lichte bui voorkomen. Het koelt af naar een graad of 15 bij een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Zondag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het overal droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C aan de kust tot 26°C in het zuidoosten. De wind blijft matig en draait geleidelijk naar west. (Bron: KNMI)